Tinas blogg

Tinas blogg

Tipslåda

StartPosted by Tina Tue, July 30, 2013 13:24:24
Den här semestern har jag inga större planer att fara runt och hitta på saker, men jag har en hel del små saker jag gärna vill få gjorda här hemma. Så än en gång kör jag min lilla låda.


Det här passar både vuxna och barn, ung som gammal och den funkar den ger lite inspiration mitt i vardagslivet. Kanske lite trisst när man har semester, men för att fördriva tiden och få saker gjorda.


Jag tar fram en låda och jag tar fram lappar och en penna. Nu skriver jag ner vad jag behöver göra.


På mina lappar har jag bla skrivit och det ska inte var mycke på varje lapp för då tappar jag "spänningen" eller det "roliga" i det hela.


*Rensa bort gamla dokument i min dator
*Sortera in papper i pärmar
*Göra bokförningen för firman
*Planera hösten för firman
*Städa kylskåpet
*Städa garderoberna
*Tvätta bilen


Ja vad du känner att du behöver göra, men i små potioner. Det här kan vara bra till dagar då det är tråkigt väder ute och till barnen kan ju vara att rensa i en leksakslåda, rensa undan sånt som dom växt ur och lämna till loppis.


Det som gör det hela roliga är att då lägga alla lapparna i lådan och så när det är dags så skakar jag lådan tills en lapp faller ut och så är det den uppgiften som jag ska göra.


Nästa lapp får jag inte plocka förrän jag är klar med den första och jag måste göra det som står på lappen. Kanske tycker någon å så fånigt, men det är ändå lite inspiration i det hela för jag vet inte vad jag kommer få göra och jag får inte ta nästa förrän jag är klar. Så det blir att jag vill göra det klart för att kunna ta näsa.


Den här låd"leken" kan man använda på flera sätt. Har jag massa böcker jag vill läsa men är lite velig vem ska jag läsa. Skriv ner alla böcker du vill läsa och så lägger du dom i lådan och så får lådan bestämma vilken bok du får läsa först.


Det kan gälla roliga saker, det kan gälla tråkiga saker, det kan gälla husliga saker och andra saker. Jag kan lägga en lapp där det står att ringa någon och då måste jag ringa den personen. Det kan liksom bli lite spännande och lite pirrigt om jag har lagt utmanande lappar i lådan.


Tips som funkar året runt och just nu så har jag lappen att rensa i mina dokument i datorn. Inte alls kul och jag gör det för sällan, men nu ska det göras fast jag måste få lite mat i magen först innan jag kör igång.


Lycka till.............

  • Comments(0)//blogg.friskoteket.eu/#post263